Terveystarkastus

Jalkapöytään lyötiin 2 piikkiä parin päivän välein ja kipu lähti. Rutina ja tunnottomuus jäivät, mutta mitä niistä. Kainuun pettymyksen jälkeen päätin suorittaa jalan sekä yleisfysiikan terveystarkistuksen.

Tehtävänä on juosta Pauken kanssa 60 km. Alustana polut, siirtymillä nautitaan hiukan asfalttia. Reittinä on Kuhankuono-koti.

Lähtöpaikka on Kurjenrahkan kansallispuiston reunalla sijaitseva 8 kunnan rajapyykki, Kuhankuono. Alkumatka työstetään retkeilyalueen pitkospuilla ja poluilla. Suuria suomaita riittää ihailtaviksi.

Suomaasto muuttuu väliaikaisesti vanhaksi kuusikoksi ja hiekkakankaaksi. Hyödynnämme reippaan 17 km:n kohdalla Kangenmiekan kaivon ja siirrymme nielemään polkua Suokullan reitille. Polku on ihan pikku, heinittynytkin, hakkuitakin ovat tehneet, köyhät. Tarjoillaan raskaita kilometrejä.

Hieman ennen puolimatkaa polku tukevoituu. Pitkospuitakin ovat rakentaneet. Rehtsuolla emme ole ennen käyneetkään. On hieno paikka sekin, suuri luonnontilainen suo aivan Turun lähellä. Vauhti hiljenee, ei uupumuksen, mutta lakkojen vuoksi. Pitäähän niitä napsia. Mustikat kun ovat epäonnistuneet tänä kesänä aivan täysin. Ei nähdä edes sinistä linnunkakkaa.

Poikkeamme Suokullan reitiltä hieman ennen Ruskon keskustaa. Alkaa lenkin viimeinen osuus, operaatio juosten kotiin. Ruskolta hölkkäämme kangaspolkuja kohti Turun lentokentän länsipäätä. Juomat on loppu, sillä Ruskolta ei löydy yleisesti tarjolla olevaa vettä. Juon reippaasti ojasta. Veden on oltava hyvää, uihan siinä näköjään rantakäärmekin. Pauke juo lentokentän päässä lammikon vettä, joka näyttää pulpahtaneelta pohjavedeltä.

Matka käy Isosuon ja Pomponrahkan läpi. Maraton tulee täyteen. Suuntana hautuumaa.

Sieltä saa vettä, Kärsämäen hautausmaalta. Juon mahan palloksi ja geelit alkaa tökkimään todella, paha olo. Jolkottelemme Orikedon ja Halisten ulkoiluteitä Auranlaaksoon. Vielä viimeinen isompi nousu, jonka päältä käännämme Littoistenjärven rantaa kulkevalle luontopolulle. Pauke kiihdyttää, 57. kilometri on koko session nopein, 4.45 min/km. Kotipihassa gps vilkuttaa 60 km: iä, reissussa rähjäämme 8 ja puoli tuntia, josta liikumme 7.15.

Jalat kesti, kunto kesti. Hiukan rantakäärmeoja potkii, selviän ripeällä wc-vierailulla. Terveystarkastus läpäisty.

(Sanna 19.7.2008)

Muit vanhoi jutui Etusivulle